Workshop effect van jeugdhulp - woensdag

Samen lerend doen wat werkt

 

Doelstelling:

Organisaties binnen jeugdhulp met praktijkvoorbeelden en beproefde concepten en kaders in staat stellen om gericht aan de slag te gaan met het thema effect.

 

Inhoud en aanpak:

We vertrekken in deze workshop vanuit de inspirerende praktijk van Oranjehuis en koppelen hier de nodige kaders en methodieken aan om zelf aan de slag te kunnen gaan. De workshop is geïnspireerd op een positief beproefde Nederlandse workshop van Tom Van Yperen en verwijst ook naar enkele concrete Nederlandse jeugdhulporganisaties en het parcours dat zij met het thema effect reeds hebben afgelegd.

 

Concepten die aan bod komen in de workshop zijn onder meer: visie, de lerende organisatie, de deming cycle, de pijlers, werkzame elementen, outcome, indicatoren en transformationeel leiderschap. De concepten worden uitgebreid van voorbeelden voorzien en er worden doorheen de workshop oefeningen aangeboden waarmee je ook meteen in de praktijk aan de slag kan gaan.

 

Om het effect van de workshop zo groot mogelijk te maken sluit je per organisatie best met 4 personen aan waarvan enkele staf- en enkele praktijkwerkers, zo wordt het samen lerend doen wat werkt optimaal gerealiseerd en kan de verworven kennis ook maximaal terug meegenomen worden naar de organisatie ter implementatie. Deze workshop omvat inbegrepen ook een gratis terugkommoment op een later tijdstip ter evaluatie van de werkzaamheid, de ontdekte werkzame elementen en de nodige verdere ondersteuningsvragen bij de deelnemers.

Media

Begeleiding

Benjamien Calsyn is verantwoordelijke bij de Vlaamse jeugdhulpkoepel Jo-In en eindredacteur van Agora webzine. Met bijzondere interesse voor het thema effect en kwaliteit is hij op dit vlak al enkele jaren actief trekker met onder meer een community of practice, publicaties, deelname aan diverse overleggroepen en studiedagen. Eind 2019 organiseerde hij voor Jo-In een druk bijgewoonde studiedag omtrent het thema waar visie en vakmanschap centraal stonden.

Tine Minjauw is kwaliteitscoördinator bij Oranjehuis met eveneens een bijzondere interesse en ondernemerschap met betrekking tot het thema effect en kwaliteit binnen jeugdhulp. 

Kostprijs

€ 100.00
PDF inbegrepen
€ 50.00
Ledenprijs

Wanneer?

Woensdag 20 oktober

Van 9u30 tot 12u30

Locatie

ONLINE via ZOOM 

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on di, 10/19/2021 - 09:30.