Time management

Primaire tabs

Elke dag spenderen we gemiddeld 8u op het werk. Dat is een hele brok tijd waarin we toch heel wat gedaan zouden moeten krijgen. Toch is het voor heel wat mensen herkenbaar om het heel erg druk te hebben, to-do’s niet afgewerkt te krijgen en het gevoel te hebben dat we nooit klaar zijn met ons werk. We verliezen hierdoor onze focus en behalen onze doelstellingen niet. Iedereen heeft hetzelfde aantal uren op een dag, dat is een constante. Hoe komt het dat sommige mensen veel meer kunnen gedaan krijgen en anderen minder?

 

Time management gaat over het behouden van een focus, meer denken aan effectiviteit dan aan efficiëntie. Men kan heel veel werk verrichten in een korte tijd, maar leidt dat werk wel tot de juiste doelstellingen?


In deze vorming gaan we aan de slag met de volgende thema’s:


Het begrip effectiviteit: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in onze dagelijkse werkdag effectiever omgaan met onze tijd? Waaraan spenderen we onze tijd? Waaraan spenderen we beter niet onze tijd?  Wat zijn de grootste tijdsrovers? Wat ligt binnen onze mogelijkheden van controle en waar hebben we geen impact op?


Eigen ervaringen: vanuit de collectieve intelligentie gaan we aan de slag: wat hebben deelnemers zelf al geprobeerd wat werkt? We weten al veel. Wat zorgt dat we het niet toepassen?


Stap voor stap: nieuwe tips & tricks. Time management gaat immers over het eigen maken van nieuwe principes en gewoontes. Hoe introduceren we de principes in onze dagelijkse routines?


De eigen valkuilen en weerstand. Door al na te denken over de eigen valkuilen, kan hier op voorbereid worden. Waar zit mijn weerstand? Hoe ga ik om met druk van mijn omgeving die me belemmert om mijn werk te doen?


In deze vorming worden een aantal basisinzichten meegegeven die directe invloed hebben op het dagelijkse werk, waarna volop aan de slag wordt gegaan met eigen voorbeelden en situaties van de deelnemers. Aan de hand van coaching-oefeningen leren de deelnemers concreet hoe ze de aangeleerde inzichten kunnen meenemen naar hun eigen werkomgeving om onmiddellijk te kunnen toepassen.

Programma

Media

Begeleiding

Tine Willemyns (1988) studeerde bio-ingenieurswetenschappen, en volgde aanvullende opleidingen in organisatiecoaching en geweldloze communicatie. Ze heeft 10 jaar ervaring in procesbegeleiding, en 3 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties doorheen verandering. Tine werkt als docent aan de Hogeschool West-Vlaanderen voor vakken 'samenwerken', 'leiderschap in zelfsturende teams' en 'organisatiecoaching'.

Kostprijs

€ 170.00
Niet-ledenprijs
€ 140.00
Ledenprijs

Wanneer?

Donderdag 19 januari 2023
Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Casa Rosa vzw 

Kammerstraat 22

9000 Gent

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren