Online: Starten met een taalbijstandsbeleid

Primaire tabs

Dit webinar gaat over de opstart van een taalbijstandsbeleid binnen je organisatie. Als je binnen je hulpverlening vaak communiceert met anderstalige gesprekspartners kan dit een uitdaging vormen. Hierbij kan een taalbijstandsbeleid een goede ondersteuning bieden. Bij een taalbijstandsbeleid maak je op een bewuste manier keuzes tussen verschillende vormen van taalondersteuning. We bekijken de verschillende fasen en tonen een voorbeeld uit de praktijk.

Programma

Het Webinar start met een overzicht van de theorie. Hierbij zullen de drie fases om een taalbeleid op te starten worden toegelicht: de analyse, de keuze van de taaltools en de communicatie & implementatie. Per fase worden tools, tips en voorbeelden aangereikt om zelf aan de slag te gaan. De brug van de theorie naar de praktijk zal gemaakt worden aan de hand van  een getuigenis over het ontwikkelen van een taalondersteuningsbeleid in de praktijk.

 

Vervolgens komt cultuur en communicatie aan bod. Waarbij verschillen tussen taakgerichte vs relatiegerichte en  directe vs indirecte communicatie naar voren komen. 

Aan het eind van deze Webinar wordt voldoende tijd voorzien om in te gaan op al jullie vragen rond een taalbijstandsbeleid.

 

OPGELET! Wanneer er na inschrijving geen bevestigingsmail ontvangen werd, gelieve ons te contacteren op het volgende e-mailadres om de inschrijving te finaliseren: kaat@jo-in.be.

Media

Begeleiding

Désirée Derksen: diversiteitsmedewerker bij Amal Gent.

 

Goedele Bergen: taalbeleidsmedewerker bij Amal Gent.

 

Beiden werken reeds geruime tijd voor AmalGent vzw. Zij geven er info, advies en vorming aan organisaties die willen starten met een diversiteitsbeleid of taalbeleid. Vanuit de praktijk geven zij tips over omgaan met diversiteit, werken met tolken en taaltools.

Kostprijs

€ 60.00
Niet-ledenprijs
€ 50.00
Ledenprijs

Wanneer?

Donderdag 9 november 2023

Van 9u30 tot 11u30

Locatie

ONLINE via ZOOM

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren