LINTO - versterkt leerkrachten

Primaire tabs

Omgaan met leerlingen en klasgroepen

 

Als leerkracht word je in de loop van je carrière onvermijdelijk geconfronteerd met conflicten in de klas, uitdagend gedrag, pestsituaties, enzovoort. Het is niet altijd gemakkelijk om hier mee om te gaan.

Ben je op zoek naar een houvast om met dergelijk moeilijk gedrag om te gaan, wil je concrete ‘tools’ om uitdagende leerlingen te begeleiden of wil je werken aan een positieve klassfeer? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. 

 

'Zowel voor de leerkrachten als de jongeren is dit een kans om te groeien. Groeien als individu, maar ook als mens. Het is een MUST voor elke leerkracht.' (Sarah, leerkracht)

 

Inhoud


Als kapstok doorheen de opleiding hanteren we de preventiepiramide van Johan Deklerck. We doorlopen de piramide van boven naar beneden. We starten met enkele concrete ‘tools’ en do’s and don’ts bij het omgaan met moeilijk gedrag. Gaandeweg dalen we af in de piramide en bekijken we samen met jou hoe je kan komen tot een positief schoolklimaat.

Tijdens de opleiding komen volgende theorieën en modellen aan bod:

 

  • herstelgericht werken en denken,
  • ervaringsleren, groepsdynamica en rollen,
  • psychofysieke weerbaarheidstraining,
  • cirkels van Verbondenheid,
  • geweldloze communicatie,
  • competentiegericht werken,
  • begeleidershouding/leerkrachtenstijl,

We laten je steeds op een ervaringsgerichte manier kennismaken met deze inhouden, door middel van oefeningen, activiteiten en nabesprekingen.

 

Achtergrond

 

In 2013 raadde de  Onderwijs-inspectie de lerarenopleidingen aan om in te zetten op de voorbereiding en ondersteuning van beginnende leerkrachten. Arktos merkte binnen de eigen onderwijsprojecten tegelijkertijd een toenemende vraag bij scholen en leerkrachten naar opleiding, intervisie en coaching in het omgaan met moeilijk gedrag in de klas. Vanuit deze noden werkten ze LINTO uit.

De inhoud van LINTO stelden ze samen op basis van onze jarenlange expertise in onderwijsprojecten (Time-Out, Persoonlijke Ontwikkelingstrajecten, samenwerkingsverbanden met Leren en Werken, schoolondersteuning, enz.).

Programma

 

 

Media

Begeleiding

 

 

Veerle Delember is al vele jaren vormingswerker bij Arktos VZW en heeft een grote expertise opgebouwd in het begeleiden van leerlingen, leerkrachten en scholen. Binnen deze begeleiding stond het bouwen aan een positief leer- en leefklimaat altijd voorop. Ze begeleidde jaren leerlingen in het secundair onderwijs van wie de schoolloopbaan bedreigd werd. Samen met de leerling en leerkrachten ging ze steeds aan de slag om nieuwe kansen te creëren voor de jongeren en binnen de school.

 

 

Kostprijs

€ 510.00
Niet-ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)
€ 420.00
Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

Wanneer?

Donderdag 28 september 2023

Dinsdag 17 oktober 2023

Maandag 13 november 2023

Telkens van 9u-17u

 

Locatie

Wijkcentrum Xaverianen (zaal B)

Xaverianenstraat 13

8200 Sint-Michiels (Brugge).

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren