Het Enneagram

Primaire tabs

Het ‘enneagram’ is een psychologisch ontwikkelingsmodel dat zegt dat er 9 verschillende persoonlijkheidstypes zijn.

 

Als mens zijn we universeel en hebben we alle kenmerken van alle 9 types in ons. Eén van de negen types is echter meer ontwikkeld bij ieder van ons. Er is dus m.a.w. 1 type, met zijn specifieke “onbewuste angst en verlangen”, zijn positieve eigenschappen en zijn schaduwkanten, die onze automatische piloot vormt in dit leven. Deze automatische piloot doet ons steeds onbewust dezelfde handelingen stellen, doet ons steeds op dezelfde manier gedragen en reageren in bepaalde situaties.

 

Het ‘enneagram’ toont ons waarom in bepaalde situaties mensen totaal anders reageren.  Het toont ons waarom er bijvoorbeeld bij mensen in bepaalde situaties meer verzet is of meer toegeeflijkheid, beslissingen moeilijk te nemen zijn, meer schaamte is, meer angst is voor gevaar en te nemen risico’s, meer behoefte is aan zekerheid en vertrouwen, meer nood is aan aandacht en bevestiging, meer nood aan vrijheid is, meer afstandelijkheid is, meer nood aan autonomie is, meer emotionaliteit is, ….  

 

De online workshop biedt meer duidelijkheid hierover.  Misschien herken je je eigen type en het type van de ander in jouw thuis- of werkkring en begrijp je eindelijk waarom op dezelfde golflengte zijn niet altijd evident is.

Media

Begeleiding

Kathleen Acou 

Kostprijs

€ 60.00
Niet-ledenprijs
€ 50.00
Ledenprijs

Wanneer?

21 november 2023

Van 9u tot 12u

Locatie

ONLINE via ZOOM

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren