Gratis introductie - Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit

In onze zorg voor kinderen en jongeren, botsen we soms op situaties die de onderlinge relatie onder spanning kunnen brengen. Vertrouwde manieren van omgaan en reageren lijken hier te kort te schieten. Sommige kinderen of jongeren hebben blijkbaar meer of iets anders nodig.


Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet biedt een onderbouwd kader en concrete handvaten om er te kunnen blijven zijn voor deze kinderen  en ons gelijktijdig te verzetten tegen hun onaanvaardbaar gedrag.


In deze korte introductie bieden we een eerste kennismaking met het gedachtegoed van Haim Omer.  Wiens interesse gewekt is om verder met deze basishouding en methodiek aan de slag te gaan, nodigen we van harte uit op de 4-daagse basiscursus.

Media

Begeleiding

Joke Dekerf is werkzaam als vestigingscoördinator in Carrewiel Laakdal en in de zelfstandige praktijk De Groeiwinkel te Lummen. Vanuit haar jarenlange ervaring binnen MFC's spitst ze zich toe op de implementatie van Geweldloos Verzet / Nieuwe Autoriteit binnen residentiële settings en de vertaling ervan bij kinderen en jongeren met een beperking (verstandelijk, emotioneel en/of gedragsmatig). Ze is pedagoge van opleiding en geeft ondertussen al meerdere jaren vorming en training binnen zowel het zorglandschap als het onderwijs.

 

Dominique Janssens: is master in de pedagogische wetenschappen en al ruim 30 jaar als ambulante hulpverlener en opvoedingsondersteuner aan het werk vooral binnen pleegzorg. Zij begeleidt bij pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel ondersteuningstrajecten voor pleegouders gebaseerd op Geweldloos Verzet. Daarnaast biedt ze via haar privé-praktijk ‘Compaan-O’ onder andere geweldloos verzet-coaching en begeleiding aan voor een ruimere doelgroep en geeft ze hierover voordrachten en uitwisselingsmomenten.

Kostprijs

€ 0.00
Gratis deelname; inschrijving noodzakelijk

Wanneer?

22 oktober 2021

9u30 - 11u 

Locatie

ONLINE via ZOOM 

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on do, 10/21/2021 - 21:30.