Conflicthelden.be

Ben je een professional die in aanraking komt met jongeren (13-18j) in conflictsituaties (bv. ruzies, pesten, agressie, frustraties, …)? Dan bieden we je met deze vorming methodieken aan op vlak van conflicthantering en leren we je werken met www.conflicthelden.be, een innovatief instrument aan om jongeren hierin te ondersteunen! En een houvast voor jou als professional!
Aan de hand van deze vorming versterken we je vaardigheden en die van jongeren in het omgaan met conflictsituaties. Werken aan veerkracht en weerbaarheid? Inzetten op alternatieve conflict- of copingsstijlen? Emotie-regulatie en rust vinden? Omgaan met frustraties, agressie en pesten?  Aan de hand van veiligheidsplannen en signalenplannen, interactieve oefeningen en methodieken geven we je de juiste tools om jongeren te begeleiden bij een conflict.

We gaan dieper in op deze thema’s en geven je de juiste bagage mee om een held te worden in het begeleiden van conflictsituaties. Bovendien bieden we met de bijhorende website van Conflicthelden.be jongeren en hun begeleiders een eenvoudige oplossing op maat die aansluit bij de leefwereld en noden van de doelgroep en tegelijkertijd drempels van tijd en afstand overbrugt.


• Je ontwikkelt inzichten in blended werkvormen op vlak van conflicthantering
• Je frist je basishouding op vlak van conflicthantering als professional op
• Je leert jongeren taal geven aan hun noden en gevoelens
• Je kan oplossingen aanreiken aan jongeren in verschillende fasen van een conflict
• Je leert werken met www.conflicthelden.be, een online platform met verschillende methodieken
 

Programma

We verkennen de theoretische achtergrond van doeltreffende conflicthantering en de applicatie www.conflicthelden.be. We staan stil bij praktijkvoorbeelden, filmpjes en oefeningen. Aan de hand van casussen en rollenspelen worden nadien je competenties in werkgroepjes verder aangescherpt en besproken. We zorgen ervoor dat je het geleerde ook nadien direct kan inzetten op de werkvloer.

 

Doelgroep
Voor alle professionals die in aanraking komen met jongeren (13 – 18j) in conflictsituaties zoals begeleiders, opvoeders, (psychiatrisch) verpleegkundigen, contextbegeleiders, pedagogisch personeel, psychologen, (zorg)leerkrachten, sociaal werkers, …

Media

Begeleiding

Stijn Custers is lector en onderzoeker aan de hogeschool UC Leuven-Limburg. Hij ontwikkelde in samenwerking met de sector de digitale applicatie van Conflicthelden.be. Daarnaast doet hij onderzoek naar effectieve methodieken in het omgaan met agressie en conflict en geeft hij vorming hierover.

Kostprijs

€ 60.00
Digitale syllabus (PDF) inbegrepen
€ 50.00
Ledenprijs

Wanneer?

Dinsdag 31 mei 2022

Van 9u tot 12u30

Locatie

ONLINE via ZOOM 

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on ma, 05/30/2022 - 09:00.