Bounce - veerkrachttools

Primaire tabs

In deze vierdaagse opleiding leer je veerkrachttrainingen met jongeren (BOUNCE young) en bewustmakingsinitiatieven voor ouders en eerstelijnswerkers (BOUNCE along) voorbereiden, opzetten en begeleiden.De opleiding is gericht op een brede groep eerstelijnswerkers: leerkrachten, opvoeders, jeugdwerkers, welzijnswerkers …

 

Je kan je verwachten aan een interactieve driedaagse training en een terugkomdag, waarin de tools en werkvormen actief worden beleefd. Vanuit deze beleving kan je een transfer naar je eigen werksituatie maken.

 

BOUNCE heeft een plaats binnen een vroeg en algemeen preventief kader.  Veerkracht en bewustwording zijn de centrale thema’s. Verwacht dus tools die je in staat stellen om vanuit je eigen werkkader positieve acties te ondernemen, nog voor er grote bezorgdheden of ernstige situaties van (gewelddadige) radicalisering zijn voorgevallen. De thematiek gewelddadige radicalisering komt dan ook niet expliciet aan bod.

 

 

Tip: schrijf je bij voorkeur in met twee personen uit jouw organisatie. Zo vergroot je de gedragenheid binnen je organisatie om wat je in de opleiding meekreeg te implementeren.

 

Enkele reacties van deelnemers na de BOUNCE opleiding:

“Meer leerkrachten/begeleiders zouden op dezelfde manier (‘BOUNCE-manier’) moeten denken.”

“Ik kreeg weer energie om ertegenaan te gaan, leerlingen en leerkrachten positief stimuleren.”

“Jullie manier van communiceren zorgt ervoor dat er vrijuit kan gesproken worden.”

“Het is een mix van gekende en nieuwe tools, die een bredere kijk en andere invalshoeken geeft op het onderwerp.”

Programma

  • Actieve beleving en bespreking van werkvormen uit BOUNCE young en uit BOUNCE along.
  • Ontwikkelen/versterken van een degelijke visie op veerkrachttraining, vanuit een positieve en vroeg- en algemeen preventieve insteek.
  • Ontwikkelen/versterken en toepassen van handvaten van de BOUNCE tools.
  • Ruimte voor interactie, uitwisseling en intervisie met andere deelnemers.
  • Voorbereiden van het toepassen van de instrumenten op de eigen praktijk, en het bespreken hiervan op de terugkomdag.

 

Achtergrond

 

BOUNCE is het resultaat van een twee jaar lange, intense samenwerking tussen Arktos en het FOD Binnenlandse Zaken Unit R en werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Europese Unie.

Media

Begeleiding

 

Karel Lepla is reeds meer dan 10 jaar werkzaam bij Arktos VZW. Karel bouwde het BOUNCE-pakket samen met een aantal collega’s volledig van de grond op. Daarnaast genoot hij vele jaren ervaring in het uittesten en finetunen van het BOUNCE-pakket, zelfs tot in het buitenland. Karel is een sociale duizendpoot met een ongelofelijke rugzak aan inhoudelijke denkkaders die hij moeiteloos naar de werkpraktijk weet te vertalen. Momenteel is Karel veel aan de slag als procesbegeleider bij verschillende organisaties uit de bijzondere jeugdzorg om daar te werken aan een positief agressiebeleid.

 

 

Kostprijs

€ 680.00
Niet-ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)
€ 560.00
Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

Wanneer?

Maandag 24 april 2023

Dinsdag 25 april 2023

Woensdag 26 april 2023

Terugkomdag: 25 september 2023

Telkens van 9u-17u

Locatie

Grote Post

Hendrik Serruyslaan 18a

8400 Oostende

 

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren