Aandacht in actie - versterkt de weerbaarheid van kinderen en jongeren

Primaire tabs

We herkennen het allemaal.  Binnen schoolse settings, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, tijdens groepsmomenten, in conversaties en discussies, enz.

 

Jongeren die het moeilijk vinden om  voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.

 

In zulke en nog zovele andere denkbare situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden.  Het kan jongeren helpen zicht te krijgen op hun manieren van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

 

Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met kinderen en jongeren om hen weerbaarder te maken.

Programma

De opleiding bestaat uit drie opleidingsdagen + een terugkomdag.

Om deze training ook te gebruiken voor kinderen (6 tot 12-jarigen) volg je ook een 4de opleidingsdag. Je kan deze apart volgen als je de basisopleiding voordien al volgde of je kan kiezen voor een opleiding van vier opleidingsdagen + een terugkomdag.

 

Media

Begeleiding

Veerle Delember is al vele jaren vormingswerker bij Arktos VZW en heeft een grote expertise in het omgaan met kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. Ze is een krak in het begeleiden van groepsdynamische processen en ademt het ervaringsleren uit. Ze laat geen kans onbenut om mensen feedback te geven aan de hand van de kaders die ze meegeeft in de opleiding Aandacht in Actie. Naast een professionele houding krijgt je er ook gratis haar ervaring met procesbegeleiding bij, wat ervoor zorgt dat er naast oog is voor de kennisoverdracht in de opleiding ook voldoende aandacht is voor het proces van de groep.

 

Kostprijs

€ 680.00
Niet-ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)
€ 560.00
Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

Wanneer?

Maandag 6 novemeber 2023

Dinsdag 7 november 2023

Woensdag 8 november 2023

Terugkomdag: Maandag 12 februari 2024

Telkens van 9u tot 17u

Locatie

Grote Post

Hendrik Serruyslaan 18a

8400 Oostende

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren