Werken met individuele opstellingen

Werken met individuele opstellingen

"Wie het dorp waar hij vandaan komt, niet kent, zal het dorp dat hij zoekt niet vinden."


De interne verbondenheid in een familiesysteem zorgt er voor dat iedereen op een of andere manier op de ander is betrokken, al dan niet constructief en los van de eigen bewuste intentie. In dat familiesysteem heeft iedereen zijn/haar plek. Maar heeft iedereen de juiste plek? Kunnen de kinderen, de ouders, de grootouders ... de rol opnemen die hen toekomt in dit systeem?


Familie- en systeemopstellingen zijn een krachtig instrument om duidelijkheid te krijgen over de dynamiek die speelt tussen de verschillende leden van een familiesysteem, ook als dat complex is. In een opstelling zoomen we in eerste instantie uit om een globaal beeld te krijgen over de relaties, invloeden en bewegingen die spelen. We zetten ons lijf in als instrument om waar te nemen en kennis te verzamelen. Een opstelling diagnosticeert een situatie maar geeft ook oplossingen aan

Programma

Specifiek in deze opleiding gaat het om opstellingen in een 1-op-1-begeleiding, waarbij de begeleider, samen met de cliënt, actief deelneemt aan de opstelling. Als begeleider heb je een dubbele rol: van representant en van facilitator. In deze praktijkgerichte 4-daagse geven we de basis van het concept 'familieopstellingen' en leer je stap voor stap hoe opstellingen in te zetten. Welke houding neem je in als facilitator? Welke interventies doe je en hoe zie je welke informatie een opstelling oplevert. Geleidelijk aan verwerf je handvatten hoe opstellingen in te zetten in een 1-op-1-begeleiding.

 


We oefenen uiteraard met casuïstiek aangebracht door de deelnemers.

 


Enige ervaring met opstellingen is een voordeel maar geen must.

Media

Begeleiding

Jan Timmerman is filosoof en therapeut en heeft 20 jaar ervaring in het werken met opstellingen. Hij geeft regelmatig cursussen en workshops, en heeft een eigen praktijk (Praktijk De Keerkring) waar hij individueel met opstellingen werkt. Intuïtie en no-nonsense met respect voor de cliënt zijn voor hem belangrijk.

Kostprijs

€ 600.00
Broodjeslunch inbegrepen
€ 480.00
Ledenprijs

Wanneer?

DAG 1: 16 september 2021

DAG 2: 30 september 2021

DAG 3: 14 oktober 2021

DAG 4: 28 oktober 2021

Telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

Zaal vzw Apart

Brandstraat 3

9000 Gent

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on wo, 09/15/2021 - 09:30.