Rouw en verlies bij kinderen en jongeren

Primaire tabs

Net als volwassenen worden ook kinderen en jongeren geconfronteerd met rouw en verlies. Toch ervaren zij dit anders en reageren van daaruit (in ogen van volwassenen) soms vreemd op wat hen overkomt. Verlies, ziekte en dood worden in onze samenleving spijtig genoeg nog steeds teveel verstopt en afgeschermd van de leefwereld van kinderen en jongeren. Het is evenwel nodig hen te leren omgaan met rouw en verdriet en dus een klimaat te creëren waar zij terecht kunnen met hun gevoelens hieromtrent. We vertrekken van de algemene hedendaagse visie op rouwen en bekijken dan hoe ‘anders’ kinderen en jongeren hiermee omgaan.

 

Inhoud:
- Hedendaagse visie op rouw en verlies
- Leeftijdsspecifieke reacties van kinderen en jongeren
- Beïnvloedende factoren bij rouw en verlies
- Tips ter ondersteuning van kinderen en jongeren en hun directe omgeving

Media

Begeleiding

Saskia Saelens, sociaal werker, rouw- en verliestherapeut.
Coördinator en lector in het Postgraduaat ‘Rouw - en verliesconsulent’ aan de Arteveldehogeschool en ook onderzoeker mbt het thema rouw en verlies. (over o.a. ‘behoeften van jonge nabestaanden na zelfdoding en hun peers’ + ‘ondersteuning van rouwende werknemers’.)
Als freelancer is ze coach van verkeersslachtoffers en hun nabestaanden bij ‘Getuigen Onderweg’’ en praatgroepbegeleider bij ouders van verongelukte kinderen (OVK). Ze heeft tevens een eigen praktijk als rouw- en verliestherapeut.

Kostprijs

€ 170.00
Niet-ledenprijs
€ 140.00
Ledenprijs

Wanneer?

Vrijdag 15 september 2023, van 9u30 tot 16u30

Locatie

Vzw aPart

Brandstraat 3

9000 Gent

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren