LGBTI+ jongeren en inclusieve hulpverlening

Tijdens deze interactieve training leer je alles over gender- en seksuele diversiteit en hoe dit een rol speelt binnen de jeugdhulp.


Allereerst leer je de basis over gender en seksuele diversiteit, identiteit en discriminatie. Daarna gaan we verder in op de specifieke situatie van LGBTI+ jongeren. Wat zijn hun specifieke kwetsbaarheden, noden en behoeften? Hoe kan ik bouwen aan een veilige en verwelkomende omgeving? Welke stappen kan ik zelf ondernemen in mijn werk om een bondgenoot te zijn voor jongeren op zoek naar hun identiteit? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen.


Aan de hand van jouw verwachtingen en jouw bekommernissen omtrent het LGBTI+ thema wordt er in een veilige omgeving gepraat, gediscussieerd en lesgegeven over (bijna) alles wat met LGBTI+ te maken heeft binnen de context van de jeugdhulp.

 

 

OPGELET! Wanneer er na inschrijving geen bevestigingsmail ontvangen werd, gelieve ons te contacteren op het volgende e-mailadres om de inschrijving te finaliseren: kaat@jo-in.be.

Media

Begeleiding

Anna geeft vormingen over gender- en seksuele diversiteit voor KLIQ, het vormings- en begeleidingscentrum van çavaria dat zich inzet voor het welzijn, gelijke rechten en gelijke kansen van LGBTI+ personen.

Kostprijs

€ 170.00
Niet-ledenprijs (Broodjeslunch inbegrepen)
€ 140.00
Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

Wanneer?

Maandag 5 juni 2023

Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Casa Rosa vzw

Kammerstraat 22

9000 Gent

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on zo, 06/04/2023 - 09:30.