Gamechangers - begeleiding naar een On/Offline Balans

Primaire tabs

Werk je veel met jongeren die verzot zijn op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Kunnen ze er moeilijk mee stoppen? Dan ben je niet alleen.

 

Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld van videospelletjes. Voor een deel is gamen echter problematisch (11%) of zelfs al een verslaving (3%). School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze verliezen andere interesses en worden snel agressief.

 

  • Hoe pak je dit als begeleider/hulpverlener aan?
  • Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd?
  • Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving?
  • Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?

 

 

OPGELET! Wanneer er na inschrijving geen bevestigingsmail ontvangen werd, gelieve ons te contacteren op het volgende e-mailadres om de inschrijving te finaliseren: kaat@jo-in.be.

Media

Begeleiding

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik.

 

Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als begeleider/hulpverlener kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden en de jongeren de offline wereld te laten (her)ontdekken.

Kostprijs

€ 60.00
Niet-ledenprijs
€ 50.00
Ledenprijs

Wanneer?

Vrijdag 13 oktober 2023

Van 9u30 tot 11u30

Locatie

ONLINE via ZOOM

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren