Bouwen aan vertrouwen: verbindend communiceren met jongeren

Primaire tabs

 

Hoe kan je op een eerlijke manier in verbinding gaan met jongeren?
Hoe begeleid je jongeren in het opgroeien tot respectvolle en krachtige mensen die graag bijdragen aan het welzijn van anderen én tegelijkertijd aandacht hebben voor de eigen behoeften?
Hoe hou je als begeleid(st)er rekening met ieders behoeften? Ook de jouwe?
Hoe geef je grenzen aan én blijf je evenwel in verbinding met de jongere?
Hoe kan je jongeren helpen om hun verantwoordelijkheid te nemen en 'ja' te zeggen op verzoeken, omdat ze het zelf willen en niet omdat ze beloond of gestraft zullen worden?


Als begeleider, opvoeder of leerkracht weet je als geen ander hoe uitdagend het soms kan zijn om in verbinding te gaan met jongeren.


Verbindende Communicatie is een wijze van spreken én luisteren, waarbij we op een heldere en duidelijke manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open houding, luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander.
Door te luisteren naar elkaars behoeften en gevoelens, kan men samen op zoek gaan naar de mogelijkheden om deze behoeften te vervullen en problemen op te lossen. 
Op deze manier kan je als begeleider écht in verbinding gaan met de jongeren, waarbij wederzijds respect en erkenning centraal staan.


Programma

Binnen deze tweedaagse basisvorming krijg je inzicht in wat verbindend communiceren met jongeren precies kan inhouden.  Aan de hand van concrete voorbeelden en praktische tips wordt het verbindend communiceren ingeoefend.  Er is bovendien ook ruimte voor onderlinge uitwisseling en om zelf voorbeeldsituaties aan te brengen. Alles gebeurt op een speelse en dynamische manier, met humor als belangrijke hulpbron.

Media

Begeleiding

Martine Bal

Vormingswerker en creatief agoog

Kostprijs

€ 340.00
Niet-ledenprijs
€ 280.00
Ledenprijs

Wanneer?

Donderdag 1 juni
Donderdag 8 juni 

Telkens van 9u30-tot 6u30

Locatie

Hof-In-Ham
Ham 125
9000 Gent

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren